• За Ариљеметал

  Ариљеметал е специјализирана фирма за производство и трговија на врзувачки елементи од челик,месинг, како и алати за дупчење и режење на навој.
 • Врзувачки елементи од челик, инокс, месинг

  Располагаме со богат асортиман на завртки, навртки, подлошки, бургии, нитни, анкери и сл. Нашите производи се изработени според најстрогите DIN и ISO стандарди.
 • Стандардни и специјални врзувачки елементи

  Производство на специјални врзувачки елементи изработени со технологија на топло ковање, стругање, глодање, валање и сл. од различни видови на материјали со можност за изработка на голем опсег на димензии.
 • Анкери и типли за бетон

  Располагаме со комплетен асортиман на анкери и типли за бетон како и хемиски ампули со проверен квалитет и европски Атест.
 • Рачен алат

  Во својот асортиман НАЈНОВО што вклучувме се повеќе типови клучеви, клешти, навртувачи,чекани,алати за мерење, длета,ножици,пили,алати за електроника.
 • Блок заковки и блок навртки

  Технологијата на блок заковките овозможува заштеда на време и трошоци. Можноста да се спојат материјалите со пристап само од едната страна преставува значајна предност на оваа технологија.
 
 
 

Лепило (K+D) на база на хибриден полимер

Краток Опис:

Лепило за лепење и дихтување на база на хибриден полимер.
Ув отпорен
Не предизвикува корозија на металните споеви
Погоден за употреба на природен камен и во простории со голема влажност.
Трајно еластично лепило

Апликации
Се користи на речиси сите материјали што се користат во градежната индустрија, како што се алуминиум, поцинкуван и нерѓосувачки челик, цинк, бакар, природен камен, HPL панели,
третирано дрво, гипс, стакло, разни синтетички материјали итн.
За внатрешна и надворешна употреба
Универзално лепило во запечатувањето на хоризонталните (и вертикални) подвижни и поврзувачки зглобови. За широки споеви до 50мм.
Запечатување на пукнатини и зглобови, во автомобил, караван, воз и автобуска конструкција, во контејнери, во инсталации за климатизација, спојување и лепење во веранда, купатила, кујни итн.

Пакувања: 290ml и 600ml
Достапен во сите бои.

* Задолжителни полиња

Детали

http://www.dl-chem.com/sites/default/files/EN%400408%20-%20Parabond%20Construction.pdf