• За Ариљеметал

  Ариљеметал е специјализирана фирма за производство и трговија на врзувачки елементи од челик,месинг, како и алати за дупчење и режење на навој.
 • Врзувачки елементи од челик, инокс, месинг

  Располагаме со богат асортиман на завртки, навртки, подлошки, бургии, нитни, анкери и сл. Нашите производи се изработени според најстрогите DIN и ISO стандарди.
 • Стандардни и специјални врзувачки елементи

  Производство на специјални врзувачки елементи изработени со технологија на топло ковање, стругање, глодање, валање и сл. од различни видови на материјали со можност за изработка на голем опсег на димензии.
 • Анкери и типли за бетон

  Располагаме со комплетен асортиман на анкери и типли за бетон како и хемиски ампули со проверен квалитет и европски Атест.
 • Рачен алат

  Во својот асортиман НАЈНОВО што вклучувме се повеќе типови клучеви, клешти, навртувачи,чекани,алати за мерење, длета,ножици,пили,алати за електроника.
 • Блок заковки и блок навртки

  Технологијата на блок заковките овозможува заштеда на време и трошоци. Можноста да се спојат материјалите со пристап само од едната страна преставува значајна предност на оваа технологија.
 
 
 

Лепило (PARABOND 600) со голема носивост

Краток Опис:

КАРАКТЕРИСТИКИ
• Лепило базирано на мс полимер
• Висока почетна цврстина на сврзување
• Висока конечна сила
• Не предизвикува никаква корозија во метални споеви
• Погоден за употреба со природен камен
• Трајно еластична
• У.В отпорно
АПЛИКАЦИИ
• Скоро на сите материјали што се користат во градежната индустрија
како алуминиум, галванизиран и од нерѓосувачки челик, цинк, бакар, природен камен, бетон,
тули, HPL панели, третирано дрво, гипс, стакло, разни синтетички материјали итн.
• За внатрешна и надворешна употреба
• Лепене на панели и елементи во внатрешната и плафорачната конструкција: елементи за ѕидни облоги
и тавански панели (внатрешни), изолациони панели (минерална волна, цемент од дрвна вулка
& пластични пени, PUR, PIR, PS)
• Дрвени и пластични летви, орнаменти, рамки, прагови, прозори, пространи табли,
кровни елементи ...
• Леене и монтирање на безбедносно стакло во банкарската индустрија и монтажа на кабелски канали,
митра во алуминиумски прозорци, огледала итн.
• Може да се користи за поврзување на материјали во автомобилската индустрија.
• Безбедни средини (т.е. затвори, болници, ..)

Пакувања: 290ml и 600ml
Достапен во сите бои.

* Задолжителни полиња

Детали

http://www.dl-chem.com/en/adhesives/hybrid-and-ms-polymers/parabond-600