• За Ариљеметал

  Ариљеметал е специјализирана фирма за производство и трговија на врзувачки елементи од челик,месинг, како и алати за дупчење и режење на навој.
 • Врзувачки елементи од челик, инокс, месинг

  Располагаме со богат асортиман на завртки, навртки, подлошки, бургии, нитни, анкери и сл. Нашите производи се изработени според најстрогите DIN и ISO стандарди.
 • Стандардни и специјални врзувачки елементи

  Производство на специјални врзувачки елементи изработени со технологија на топло ковање, стругање, глодање, валање и сл. од различни видови на материјали со можност за изработка на голем опсег на димензии.
 • Анкери и типли за бетон

  Располагаме со комплетен асортиман на анкери и типли за бетон како и хемиски ампули со проверен квалитет и европски Атест.
 • Рачен алат

  Во својот асортиман НАЈНОВО што вклучувме се повеќе типови клучеви, клешти, навртувачи,чекани,алати за мерење, длета,ножици,пили,алати за електроника.
 • Блок заковки и блок навртки

  Технологијата на блок заковките овозможува заштеда на време и трошоци. Можноста да се спојат материјалите со пристап само од едната страна преставува значајна предност на оваа технологија.
 
 
 

Огноотпорна пиштолска пур пена (PARAFOAM FR) 750ml

902,00 ден

Краток Опис:

• Еднокомпонентна полиуретанска огноотпорна пур пена
• Отпорна на оган до 240 минути кога се нанесува помеѓу минерални материјали
• Без CFC
- Отпорност на температура од -40°C - +80°C
• Пакувањето има сигурносен вентил во посебен синтетички материјал:
- нема упад на влага
- можно е хоризонтално и вертикално складирање на конзервата
- без вулканизација зад вентилот (без реакција на влага со форлимер)
- нема пробивање на пена низ вентилот
• Голем обем - мала експанзија
• Отпорен на вода, хемија и хемикалии
АПЛИКАЦИИ
• Одлично придржување кон бетон, дрво, цигла, камен, малтерисување, метали,
синтетика како што е полистирен, ПУ-пена, полиестер, ПВЦ.
• За полнење, запечатување и изолација на големи нерегуларни празнини и зглобови

Пакување: 750ml
Боја: Розева


Детали

http://www.dl-chem.com/en/sealants/pu-foams/parafoam-fr-nbs